Samstag, 15. Oktober 2011

Lammkotelettes mit Paprika-Polenta - Lamb chops with red peppers polenta

Lammkotelettes mit Paprika-Polenta - Lamb chops with red peppers polenta

As I have seen, that a lot of visitors came from the USA or other non German speaking countries, I'll try to translate the reciepes in English.
For this reciep I got my inspirations from the magazin "Lust auf Genuss" 8/2010.

Zutaten für 4 Personen:
8 Lammkotelettes (à ca. 80 g)
Salz, Pfeffer
2 EL Olivenöl
50 ml Marsala
100 ml Lammfond (Glas)
500 ml Geflügelbrühe (Instant od. Glas)
500 g Kenia Bohnen
3 - 4 EL Ajvar (Paprikapüree aus dem Glas)
50 g frisch geriebener Parmesan
50 g Butter

Ingredients for 4 people:
8 lamb chops (each about 80 g)
Salt
and pepper
2 tablespoons olive oil
50 ml
Marsala
100 ml
lamb stock (glass)
500 ml
chicken stock (instant or the glass)
500 g beans Kenya
3-4 tablespoons ajvar (red pepper puree from a jar)
50 g freshly grated Parmesan cheese
50 g butter


Vor dem Kochen einen kleinen Pastis für die Köchin. Dann kann's losgehen. Polenta ist mir ja oft zu fad, als ich dieses Rezept fand, war ich begeistert, da ich Lamm liebe, die Farbe der Polenta eine fröhliche Farbe bekommt und Ajvar lecker ist.
Und so geht's:
1. Ofen auf 180° vorheizen. Lammkotelettes mit Salz und Pfeffer würzen (Pfeffer gebe ich allerdings immer erst nach dem anbraten dazu) und in heißem Olivenöl auf jeder Seite ungefähr 1 Minute anbraten. Aus der Pfanne nehmen und im Ofen warm halten (Mit Alufolie abdecken). Mit Marsala und dem Lammfond den Bratensatz in der Pfanne ablöschen und die Sauce etwas einkochen lassen.
2. Geflügelbrühe aufkochen. Polentagries unter ständigem Rühren einstreuen. Bei schwacher Hitze 10 Minuten quellen lassen, dabei gelegentlich umrühren. Inzwischen Bohnen putzen und in kochendem Salzwasser bissfest garen, abgießen, warmhalten.
3. Ajvar, geriebenen Parmesan und Butter unter die Polenta heben, abschmecken und dann mit den Bohnen, den Kotelettes und der Sauce anrichten. Bon appétit!

A little pastis for the cook before starting cooking. Then you can start. Polenta is often too dull for me so when I found this recipe, I was thrilled because I love lamb, the color of the polenta gets a happy color and ajvar is delicious.
And here's how to do it:First preheat the oven to 180 degrees. Season Lamb chops with salt and pepper (I always give pepper to it after the fry) and fry in hot olive oil on each side about 1 minute. Remove from pan and keep warm in the oven (cover with aluminum foil). Deglaze with Marsala and the lamb stock to the drippings in the pan and let the sauce thicken slightly.
Second
Chicken broth to a boil. Sprinkle semolina polenta while stirring constantly. Sources over low heat for 10 minutes reading, stirring occasionally. Meanwhile, clean beans and cook until al dente in boiling salted water, drain and keep warm.
Third
Ajvar, grated Parmesan cheese and butter stand at the polenta, and then season to taste with the beans, the chops and the sauce. Bon Appetit!